Egyperces pillanatok - Rikkancs

egyperces_pillanatok_rikkancs.jpg

"Hihetetlen! Egy férfi megölte a feleségét és a lányát! Csak vegyék és vigyék! Felgyújtották és ledarálták a macskát! Szenzáció! Kiugrott a tízedikről! Itt a friss újság! Földrengés és árvíz jöhet! Kővel dobálták meg a gyászolók! Friss a napilap! Kikapott a válogatott! Átment rajta a teherautó, miután megrázta az áram! Disznók taposták halálra a gazdát! Itt vannak a hírek! Hétvégén ítéletidő lesz! Tessék, csak tessék!"

Visszhangzott az aluljáró, de mindenki elsietett a fiatal rikkancs mellett, alig egy-két újságot adott el. Gondolkodva állt félre, az újságokat leeresztette, miközben kortyolt egyet a palackos vízből. Kellett a jó hangnak némi olajozás. Szeszt nem ihatott, azt kiszúrták volna ellenőrzéskor.

Észre sem vette, egy öreg állt meg mellette, aki a szemüvegét megemelve olvasta a fiatal fiú karján lévő lap címoldalát. Fél percig járt a szeme, majd mosolyogva fordult a rikkancshoz, rámutatva egy cikkre:

- Miért nem ezt kiabálja? Akkor biztosan vennék a lapját! De nekem mindegy - vonta meg a vállát és továbbsétált.

A fiú ránézett a címre: "Először születtek ötösikrek az országban". Mi ebben az érdekes? Vonta fel a szemöldökét, majd hanyagul rándított egyet a vállán: kit érdekel?

És minden ment tovább, ahogyan előtte.

A bejegyzés trackback címe:

https://mikemenders.blog.hu/api/trackback/id/tr8213497407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása